Els regidors de la CUP d'Alcover donen suport a la campanya “Un Plan B para Europa”

Els regidors de la CUP d'Alcover donen suport a la campanya “Un Plan B para Europa”

Els tres regidors de la CUP d'Alcover: Jaume Camps, Joan Carles Casares i Josep Maria Trenchs, juntament amb altres membres de l'assemblea de la CUP d'Alcover, s'han adherit al manifest “Un Plan B para Europa. Llamamiento para construir un espacio de convergencia europeo contra la austeridad y para la construcción de una verdadera democracia”.

El manifest té el suport de personalitats com l'economista Yanis Varoufakis, el filòsof estadounidenc Noam Chomsky o el director de cinema Ken Lloach, a més de polítcs de diferents partits i organitzacions d'esquerres d'arreu del territori europeu, i ja compte amb més d'11.000 signatures.

Els objectius de dita campanya són generar un espai de confluència “amb totes les persones, moviments i organitzacions que ens oposem al model actual de la Unió Europea i consensuar una agenda comuna d'objectius, projectes i accions amb la finalitat de trencar amb el règim d'austeritat de la UE i democratitzar radicalment les institucions Europees, posant-les al servei de la ciutadania.

El regidor cupaire Joan Carles Casares considera que “el municipalisme ha de ser la primera trinxera per defensar la sobirania popular davant dels atacs de les elits econòmiques, com el TTIP”. I en la mateixa línia, Yolanda Medina, membre del grup de treball d'economia de l'organització, creu que “iniciatives com aquesta han de servir per capgirar la tendència iniciada amb la crisi que condemna les classes populars d'arreu. La CUP d'Alcover ens sumem a aquesta campanya perquè és necessari un front comú contra l'austeritat, i el primer escenari de treball és el municipi”.

Aquesta campanya també plantejat la realització d'unes jornades de debat que es realitzaran a Madrid, el 19, 20 i 21 de febrer a Madrid.