La CUP d’Alcover denuncia les retallades que afecten el sistema de salut

La CUP d’Alcover denuncia les retallades que afecten el sistema de salut

La CUP d’Alcover davant les portes del Centre d’Atenció Primària (CAP) ha volgut denunciar com en els darrers anys la població ha estat espectadora de la destrucció constant dels nostres serveis socials, comportant l'increment de llistes de espera, o la pèrdua de qualitat dels serveis,... Aquesta dinàmica ha derivat en problemes de salut que afecten majoritàriament a les famílies treballadores. 

Segons Joan Carles Casares, membre de la CUP d’Alcover ha denunciat que “amb missatges com que hem viscut molt bé o que ho fèiem per sobre les nostres possibilitats ens han assenyalat com a culpables de la crisi, i hem vist justificades un seguit de retallades i privatitzacions” recordant que de manera encoberta s’han anat aplicant termes com “ajustaments”, “reestructuracions” i “externalitzacions” que amaguen el sentit i la intenció de privatitzar un servei que pertany al conjunt de la població. 

El també membre de la CUP Marc Caparó ha recordat que “ja és hora de poder dir prou davant dels escàndols en la gestió del sistema sanitari, que es sumen als casos de corrupció que actualment viu el nostre sistema polític, i que demostren que els qui realment havien viscut per damunt de les seves possibilitats, eren uns altres privilegiats”

Finalment, Yolanda Medina ha recordat alguns dels serveis que ha perdut l’Àrea Bàsica de Salut Alt Camp Oest i que dóna servei a més de 6000 usuaris ha vist en els darrers quatre anys el tancament del servei d'urgències nocturnes o la supressió del servei de ginecologia. “Amb una moció dels diferents grups polítics no n'hi ha prou per a recuperar aquests serveis, cal fer molt més i implicar-se per a mantenir-los” ha assegurat. 

Des de la CUP es reivindica la necessitat de posar-se a treballar i lluitar per a recuperar els serveis perduts en els darrers anys. Segons Casares “ens calen serveis socials que protegeixin les persones més vulnerables, implementar les polítiques de protecció per la gent que no té garantits els serveis més bàsics, especialment en entre la gent gran i la infància, i estar atents a les demandes dels treballadors sanitaris”. 

Supressió del servei d'ambulàncies de 24 hores
Des de la CUP s’exigeix transparència i participació activa de la gent en la presa de decisions que afecten a aquests serveis. “Cal que la ciutadania puguem decidir de manera activa i efectiva quina ha de ser la qualitat dels serveis de protecció social que volem, necessitem i ens mereixem” ha destacat Marc Caparó. La CUP denuncia que a partir de l'estiu es podria suprimir el servei d'ambulàncies de 24 hores i que aquesta reducció en la prestació del servei es fa sense donar informació ni comunicar-ho a la població. 'Cal un ajuntament compromès amb els serveis socials i de salut del nostre poble i defensar aquests serveis de les retallades' han conclòs.  

La CUP recorda que arran del concurs per a l’adjudicació del CAP d’Alcover i el possible canvi de gestors de l’Àrea Bàsica de Salut que podria haver-se produït, des de l’ajuntament no es realitzà cap sessió informativa amb el veïnat per a informar la població d’un canvi que hauria afectat un servei que té un alt nivell de satisfacció i d’estima del poble.