LA CUP D'ALCOVER PRESENTA UNA MOCIÓ PER FER FRONT AL BULLYING LGTBI

LA CUP D´ALCOVER DEMANA LA CONVOCATÒRIA D´UN CONSELL ESCOLAR EXTRAORDINARI

Arran del ple ordinari celebrat el divendres 15 de gener, la CUP d´Alcover creu que és necessari convocar el Consell Escolar municipal per a debatre dues de les mocions que es van presentar en el ple.

En el passat ple del Consistori alcoverenc, el grup de la CUP va presentar una moció per fer front al bullying LGTBI (contra lesbianes, gays, transexuals i bisexuals). En la moció, a més de rebutjar frontalment aquest tipus de fòbies, es demana incloure mesures de sensibilització en els programes educatius locals, per això, segons Xavier Roca, membre del grup de treball de Cultura de la CUP: “el Consell Escolar ha de ser l´espai per a poder treballar en aquestes activitats. Juntament amb pares, alumnes i docents, hem d´elaborar conjuntament un programa d´activitats per a fomentar la sensibilització sobre la diversitat sexual i afectiva, sumant esforços per construir entre totes una escola inclusiva”.

La CUP també creu convenient que la convocatòria del Consell Escolar sigui properament, per a treballar en una futura borsa de beques escolars. Després de la negativa de l´equip de govern a la moció presentada ERC per a crear una borsa de beques per a estudis post-obligatoris no universitaris, la CUP planteja que en el Consell Escolar es redactin les futures bases de les beques, que han d´estar llestes el proper curs. Segons el regidor cupaire Joan Carles Casares “cal ampliar la partida de 3.000 euros que va dotar l´equip de govern. Si volem ser efectius i treballar per l´educació dels nostres convilatans, aquesta partida ha d´augmentar. Després en el Consell Escolar hem de crear la borsa de beques, on es prioritzin criteris socials, i alhora es premií l'excel•lència dels nostres alumnes”.

Finalment, el portaveu del grup municipal, Jaume Camps, ha instat que “arran de la feina que es planteja, ja sigui en xerrades i tallers per a la sensibilització sobre la diversitat sexual i afectiva, i per a redactar una borsa de beques que sigui un reflex de les necessitats reals, i no una quantitat ínfima, com s´havia plantejar en un principi, és necessari convocar el Consell Escolar, i trencar amb la dinàmica de l´equip de govern de convocar-lo un cop l´any per passar comptes”. El portaveu cupaire afegeix: “aquest espai ha de ser reconegut amb l´importància que es mereix, i ha de ser una peça clau en les polítiques culturals i educatives del municipi, i aquestes mocions han de ser la primera oportunitat”.