ACTA de la REUNIÓ DEL CONSELL DE LA RÀDIO, celebrada el dimecres 20 de gener de 2016.

 

REUNIÓ DEL CONSELL DE LA RÀDIO, celebrada el dimecres 20 de gener de 2016.

Per la CUP hi assisteix en Raül Casares, en substitució de l´Albert Rodriguez.

Aquest consell  està format per representants del diferents partits polítics del poble, i per persones que representen les diverses entitats d’Alcover.

La sra. Montse Solé, directora de la radio conjuntament amb el regidor de Comunicació el sr. Martí Yebras ens van explicar les futures línies de treball del mitjà de comunicació. I ens van especificar que el pressupost de la radio per l’any 2016 és de 33300 euros.

La reunió va durar aproximadament una hora, en la qual gairebé tota la estona va parlar la directora de la radio.

Va començar explicant quina és la situació actual de la radio, i que fa un any i mig que només s’escolta música. Segons ella, per a millorar són necessaris diverses actuacions a nivell tècnic, que permetrien fer emissions de qualitat, principalment demanava un ordinador i un equip d’emissió, nous. A aquestes peticions el senyor regidor no va obrir boca.

La Montse ens va explicar com veu ella una radio municipal i com hauria de ser. Ens diu que:

- hauria de ser una radio de proximitat que acostés a casa de tots els temes d’interès.

-Que les entitats fessin servir aquest canal per explicar les seves activitats.

- Que estigui oberta a tots els  partits polítics.

-Que el CAP la pugui fer servir per acostar-se a la gent....

A nivell econòmic ens explica que és un ens deficitari, però que per a obtenir diners es poden fer activitats com anuncis dels comerços i negocis del poble....

Finalment, conclou que l’objectiu principal no és l’audiència sinó que la gent es faci seva la radio.

Aleshores ens explica com s’hauria de començar el projecte. Dona èmfasi que seria imprescindible que hagi gent disposada a col·laborar amb la radio i que poguessin fer diferents programes, i poder així estructurar una graella. És conscient que no és una feina que es faci en dos dies sinó que portarà temps. La Montse estaria disposada a fer programes en directe, sempre que sigui possible, i també parla de retransmetre els plens. (Martí continua en silenci sense comentar res), fer càpsules informatives amb els temes que diàriament surten al telemàtic...

Conclou, i torna a insistir en que perquè tot així tiri endavant és indispensable la col·laboració de molta gent. I una eina molt bona per començar creu que seria fer tallers de radio perquè la gent comencés a familiaritzar-se amb la radio. També comenta que estan estudiant entrar en un consorci amb una emissora gran, però ens diu que encara no hi ha res tancat.

A continuació dona la paraula a les persones assistents.

  • La representant del CAP comenta que la gent del CAP i del centre de dia estaria disposada a explicar les activitats que fan. I preguntaria als seus companys si alguna persona estaria disposada a fer un programa més concret sobre sanitat.
  • Albert Rimbau també dóna importància a la col·laboració de la gent per poder tirar endavant el projecte.
  • El Col·lectiu de dones també reconeixen que fan moltes activitats, i que podrien fer servir la radio per explicar-les.
  • Iker Bilbao, representant de SI Alcover, explica que es podria no pagar llicències, anar a veure les empreses i convidar-les a que expliquin per la radio les seves activitats, i insistir, també, a que els comerços sintonitzin Alcover Radio.